Takto můžete deaktivovat potvrzení o přečtení zpráv na Instagramu

Deaktivujte potvrzení čtení zpráv Instagramu

Pro zvýšení soukromí a zabezpečení uživatelů nyní Meta umožňuje zakázat potvrzení o přečtení zpráv na Instagramu. I když je tato funkce na WhatsAppu dostupná již několik let, bude velmi užitečná, pokud ji budete mít i na Instagramu. Jak tedy můžete tuto novou možnost využít ? Pojďme zjistit jak.

Až do teď, když jsme v chatu na Instagramu dostali zprávu, druhá osoba věděla, jestli jsme si ji přečetli, nebo ne. Věděli jsme to proto, že když jsme zprávu odeslali, objevilo se malé oznámení „Viděno“ . A pokud od chvíle, kdy ji druhá osoba viděla, uplynulo jen několik sekund, objevilo se „ Viděno před chvílí “. Nyní je však možné tato potvrzení o přečtení deaktivovat a zabránit ostatním v tom, aby věděli, jestli jste si jejich zprávy přečetli, nebo ne.

Jak deaktivovat potvrzení o přečtení pro zprávy Instagramu?

osoba používající instagram

Vypnutí potvrzení o přečtení na Instagramu je skvělý způsob, jak chránit své soukromí . Je to ideální, když nemáte dostatek času na odpověď na zprávu, kterou jste si přečetli. Nebo proč ne, když nechcete, aby druhá osoba věděla, že jste jednu nebo více zpráv ignorovali. A i když je to funkce, se kterou již známe z jiných aplikací pro zasílání zpráv, je dobré vědět, jak ji používat na Instagramu.

Osoba šmírující mobilní telefon
Související článek:
Jak zjistit, že někdo vstoupí na Instagram bez vašeho svolení?

Postup pro zakázání potvrzení o přečtení zpráv na Instagramu je následující:

  1. Zadejte chat, u kterého chcete deaktivovat potvrzení o přečtení.
  2. Klepnutím na název účtu nahoře otevřete možnosti chatu.
  3. Nyní klepněte na Soukromí a zabezpečení.
  4. Zrušte zaškrtnutí přepínače u možnosti Přečíst účtenky.
  5. Připraveno. Tímto způsobem odstraníte potvrzení o přečtení v tomto chatu.

Mějte na paměti, že potvrzení o přečtení můžete zakázat pouze pro jednotlivé zprávy . Možnost „Viděné“ nelze zakázat pro všechny konverzace najednou. To je užitečné, pokud chcete, aby pouze některé vaše kontakty viděly, zda jste si jejich zprávy přečetli, na rozdíl od jiných aplikací, jako je WhatsApp , kde je jedinou možností „pro všechny nebo nikoho“.

Kdo může využít této nové funkce?

Mějte však na paměti, že možnost zakázat potvrzení o přečtení je funkce, kterou Instagram teprve začíná zavádět . Je proto normální, že ji zatím nemají k dispozici všichni uživatelé. Pokud je to váš případ, buďte trpěliví a počkejte, až bude na vašem účtu povolena. Proto si aplikaci aktualizujte, abyste tuto novou funkci mohli co nejdříve využít.

Na druhou stranu nezapomeňte, že dočasné chaty budou i nadále zobrazovat potvrzení o přečtení , bez ohledu na to, zda jste upravili nastavení. Proč? Protože dočasné chaty představují soukromý způsob chatování s ostatními. A když tento režim zavřete, zprávy samy zmizí. Takže potvrzení o přečtení pro zprávy v režimu dočasného chatu nelze zakázat.

Další trik, jak deaktivovat potvrzení o přečtení na Instagramu

Mobil s logem Instagramu

Co když oficiální funkce ještě není na vašem instagramovém účtu povolena? Nebojte se. Existuje trik, který můžete použít hned teď, abyste zabránili ostatním v tom, aby věděli, zda jste si přečetli jejich zprávy . Postup je poměrně jednoduchý a můžete ho dokončit podle následujících kroků:

  1. Klikněte na lupu a vyhledejte profil člověka, který vám napsal.
  2. Klepnutím na tři horní tečky ve svém profilu otevřete nabídku.
  3. Nyní vyberte možnosti Omezit – Zavřít a uvidíte, že jejich chat zmizí z vašich přímých zpráv.
  4. Chcete-li zprávu zobrazit, přejděte na jejich profil a klikněte na možnost Zpráva.
  5. A to je vše, takže zprávu můžete vidět, aniž by druhá osoba věděla, že jste ji četli.

Tento trik je ideální pro čtení zpráv, aniž by o tom druhá osoba věděla. Poté, co jste zprávu viděli, je nejlepší zrušit omezení, které jste na daný účet nastavili. Tímto způsobem se chat znovu zobrazí ve vašich přímých zprávách. Chcete-li to provést, jednoduše se vraťte na profil dané osoby, klepněte na tři tečky nahoře a vyberte „Odstranit omezení“. To je vše!

Jaké jsou výhody deaktivace potvrzení o přečtení na Instagramu?

Možnost zakázat potvrzení o přečtení na Instagramu je jednou z nejočekávanějších funkcí uživatelů. Až donedávna jste neměli možnost zvolit si, zda ostatní uvidí, zda jste si jejich zprávy přečetli. Hlavní výhoda tedy spočívá v soukromí a v moci každého uživatele rozhodovat o tom, co se děje v jeho osobním i společenském životě.

Další výhodou této funkce je, že vám umožňuje přizpůsobit si možnosti pro každý chat . To znamená, že si můžete rozhodnout, kdo uvidí, že jste si jeho zprávy přečetli, a kdo ne. Jak jsme již zmínili, ani WhatsApp tuto funkci pro své uživatele nezahrnul.

Nakonec bychom mohli říci, že deaktivace potvrzení o přečtení zpráv přispívá k vašemu klidu a pohodě. Protože? Protože se tím zbavíte odpovědnosti a závazku odpovídat na zprávy, protože ostatní už vědí, že jste je viděli. To je tedy jedna z největších výhod, kterou byste v tomto ohledu měli mít na paměti.

Závěr

Deaktivujte potvrzení čtení na Instagramu

Jak jsme již v tomto článku zmínili, možnost zakázat potvrzení o přečtení na Instagramu je nyní dostupná pro některé uživatele. Pokud tuto funkci již máte, stačí vybrat chaty, pro které ji chcete zakázat. Nezapomeňte, že to můžete udělat pouze v jednotlivých chatech a že tuto funkci nelze zakázat pro mizející zprávy v režimu krátkodobé konverzace.

Nakonec jsme si uvědomili, že pokud váš instagramový účet tuto novou funkci ještě nemá, můžete použít osvědčený trik : omezit profil, zobrazit zprávu a poté omezení odebrat. V každém případě, pokud se budete řídit tipy popsanými v tomto příspěvku, zabráníte ostatním v tom, aby věděli, zda jste si jejich zprávy přečetli, a budete mít větší klid.


Přidat jako preferovaný zdroj v Googlu