Naučte se, jak nastavit soukromí svého účtu na Twitteru a zabránit nežádoucím profilům v prohlížení vašeho obsahu. Ačkoli je tato sociální síť primárně založena na interakci, existují situace, kdy se vyplatí zachovat si určité soukromí. V tomto článku se dozvíte, jak to nejjednodušeji udělat.
Twitter, nyní známý jednoduše jako X, byl od svého vzniku otevřenou platformou pro vyjadřování názorů a interakci mezi svými uživateli. Tato interakce, v mnoha případech „neomezená“, může vést k nepříjemným situacím.
Nyní je čas zjistit, jak to funguje a jak si nastavit soukromí na Twitteru. Pokud máte zájem nebo jste zvědaví, přečtěte si tento článek až do konce.
Co jsou veřejné a chráněné tweety?

Termín „tweety“ byl v současné době formálně změněn, ale pro ty z nás, kteří jsou na platformě noví, se jim tak bude stále říkat. Každý příspěvek nebo tweet, jak tomu raději říkáte, po zveřejnění uvidí nejen vaši sledující, ale i kdokoli, kdo vás vyhledá. Dalším způsobem, jak si lidé mohou prohlédnout váš obsah, aniž by vás sledovali, je najít klíčové slovo nebo hashtag. Tím se váš tweet stane veřejným, aniž by si to uvědomovali.
Toto je výchozí konfigurace platformy , protože umožňuje uživatelům nejen číst obsah, ale také jej komentovat a znovu publikovat. Tento systém umožňuje, aby se informace dostaly k širšímu publiku a také pomáhá komunitě růst a lépe se s ním seznámit.
Na druhou stranu existuje možnost chránit své tweety nebo nastavit svůj profil na Twitteru jako soukromý . V tomto případě budou moci číst a interagovat s vašimi tweety pouze vaši sledující. Pokud získáte nové sledující, stane se to požadavkem, který musíte schválit ručně.
Ti, kteří vás sledovali před aktivací soukromého Twitteru, si váš obsah budou moci stále prohlížet, pokud je nezablokujete. Na druhou stranu uživatelé, kteří odeslali žádost, kterou jste se rozhodli odmítnout, žádné oznámení nedostanou.
Vyhledávače jako Google nebo Bing také nebudou mít přístup k vašim příspěvkům , což je ideální pro zachování anonymity a soukromí. Pokud jeden z vašich sledujících retweetne váš obsah a jiný uživatel vás nesleduje, zobrazí se zpráva s oznámením, že zpráva pochází ze soukromého účtu a je nedostupná.
Krok za krokem, jak udělat Twitter soukromý
Nastal čas naučit se, jak si nastavit soukromí účtu na Twitteru, ale nejprve byste měli vědět, že tento proces lze provést jak na mobilním telefonu, tak na počítači . Pokud máte jakékoli otázky ohledně toho, jak to udělat, nebojte se, vysvětlím vám to.
Přestože se jedná o velmi podobné procesy, možnosti lze nalézt v různých oblastech, proto jsem se rozhodl vás vést.
Jak nastavit Twitter soukromý z vašeho mobilu
Jedná se o proces v několika krocích, ale může ztrácet čas hledáním správných možností. Toto je návod, jak na to.
- Otevřete aplikaci Twitter, ať už na mobilu nebo tabletu.
- Od chvíle, kdy vstoupíte, uvidíte další uživatele, na stejné obrazovce uvidíte svůj profilový obrázek v pravém horním rohu, klikněte na něj.
- Budou nasazeny nové možnosti, z nichž poslední je v tuto chvíli předmětem našeho zájmu,“Konfigurace a podpora".
- Pak o něco níže najdete „Nastavení a soukromí“. Stiskněte tam.
- Když změníte obrazovky, zobrazí se nabídka nastavení. Musíme hledat prohlášení s názvem „Soukromí a bezpečnost“, na kterou musíme tlačit.
- První možností bude „Audience and tags“, kde stiskneme.
- Aktivujeme první možnost, “Chraňte příspěvky“. K tomu musíme stisknout tlačítko mobilu napravo od možnosti.
Tato poslední možnost se nebude ptát na potvrzení, dokud se nerozhodnete možnosti opustit . Musíte počkat několik minut, než se změna projeví. Tento proces znepřístupní nejen nové tweety, ale i ty staré, takže se nemusíte bát, že vás někdo najde kvůli něčemu starému.
Postup, který jste právě viděli, je stejný na vašem tabletu a dalších zařízeních Android ; v aplikaci pro iOS se mohou vyskytnout drobné odchylky. Nicméně se to nijak drasticky nemění; možnosti jsou jednoduše umístěny jinak, ale výsledek je stejný.
Jak nastavit Twitter soukromý z vašeho počítače
Už znáte metodologii, jak nastavit svůj profil X jako soukromý, nakonfigurovaný z mobilu. Nyní uvidíme kroky, které je třeba provést z počítače. Určitě najdete spoustu podobností, ale pokud ne, měli byste udělat toto:
- Přístup do X oficiální stránky. Nemusíte se bát, doménou je stále Twitter.
- V levém sloupci uvidíte řadu možností. Ten, který nás zajímá, je ten poslední“Další možnosti“. Po kliknutí na něj se zobrazí nové menu.
- Nyní musíte kliknout na „Nastavení a podpora“ a poté na „Nastavení a soukromí".
- Po kliknutí se zobrazí nové okno. Uprostřed uvidíte sloupec s názvem „konfigurace“. V tomto případě nás zajímáSoukromí a bezpečnost“, kde provedeme jednoduché kliknutí.
- Okamžitě se změní pravý sloupec, musíte kliknout na „publikum a značky“. Tím přejdete na novou sadu možností.
- První možnost, "Chraňte příspěvky”, se objeví nezaškrtnuté. Jediné, co musíte udělat, je zaškrtnout a potvrdit, že tak chcete učinit.
Je to poměrně jednoduchý postup, ale než ho budete moci provést, musíte projít několika kroky. Cílem je právě vyhnout se tomu, abyste to udělali omylem . Možnost nastavit Twitter jako soukromý obvykle nepoužívají značky ani influenceři, pouze uživatelé, kteří chtějí zvýšit své soukromí.
Jakmile se rozhodnete chránit své tweety, můžete proces obrátit v podstatě tím samým, ale na konci zrušíte zaškrtnutí této možnosti. Dokončení může chvíli trvat, ale obvykle to netrvá déle než několik hodin.
Nezapomeňte udržovat svá hesla a metody obnovení aktuální. Tyto postupy zaručují vaše soukromí a bezpečnost; nenechávejte nic náhodě.
Doufám, že jsem vám výrazně pomohl s tím, že vaše příspěvky na X budou soukromější . Pravděpodobně máte své důvody, proč chcete, aby byly soukromé, nicméně pro maximalizaci interakce v rámci sociální sítě vám doporučuji to nedělat. Brzy na viděnou.
