Pokud jste se sem dostali, je to pravděpodobně proto, že jste uživatelem Tumblr a zajímá vás, jak smazat svůj účet Tumblr . Pokud ještě nejste uživatelem a dorazili jste sem, aniž byste věděli, co to je, tento článek by vám mohl pomoci dozvědět se také o další sociální síti, což by mohlo být velmi zajímavé. Nejprve se tedy s danou sociální sítí seznámíme a poté vám ukážeme podrobný postup smazání účtu, pokud o to máte zájem.
Smazat účet na Tumblr

Než cokoli podniknete, mějte na paměti, že po smazání nebude možné obnovit všechna vaše data, proto si před jednáním pečlivě promyslete. Jak ale uvádí samotný oficiální web Tumblr, ve skutečnosti už nebudete moci nic obnovit. Když smažete blog nebo účet, obsah je navždy ztracen.
Měli byste vědět, že v současné době můžete svůj hlavní účet nebo blog smazat pouze z webového prohlížeče , postačí jakýkoli prohlížeč, ale musí to být z prohlížeče, nikoli z aplikace pro chytré telefony. Můžete to udělat i z prohlížeče otevřeného v mobilním telefonu, ale pamatujte, nikdy ne z aplikace. Neobtěžujte se hledat, protože tam nenajdete nic, co by souviselo se smazáním účtu Tumblr.
Chcete-li svůj účet zrušit, budete muset přejít do sekce nastavení svého hlavního blogu nebo hlavního účtu a kliknout na tlačítko „Smazat účet “, ale předtím si musíte pamatovat několik věcí:
- Váš hlavní blog bude v každém případě smazán. Pokud jste aktivovali dvoustupňové ověřování jako bezpečnostní opatření, budete muset v té době zadat kód.
- Vaše sekundární blogy budou také smazány Pokud uvnitř neobsahují žádného jiného člena nebo přítele a přestanete být součástí jakéhokoli skupinového blogu, ke kterému jste patřili.
- La Adresa URL, kterou jste vytvořili při vytváření blogu, bude k dispozici komukoli kdo to chce použít, takže vaše jméno už nebude vaše.
- Pokud si to rozmyslíte a chcete se vrátit, vždy můžete znovu vytvořit nový účet se stejnou e-mailovou adresou které jste použili naposledy.
Odstraňte sekundární nebo skupinový blog
Pokud jste si to rozmysleli a nechcete smazat svůj účet Tumblr, ale chcete smazat sekundární blog nebo skupinový blog, budete muset provést následující:
- Na webu v prohlížeči budete muset kliknout na „Nastavení“ a poté v nabídce vašeho účtu (ikona, která vypadá jako lidská silueta) v horní části plochy, vyberte blog, který chcete odstranit nebo opustit, tato možnost bude na pravé straně stránky. Poté klikněte na „Odstranit blog“ nebo „Opustit blog“ v dolní části stránky.
- Z aplikace dostupné pro iOS (k dispozici v Apple Store) budete muset stisknout ikonu lidské siluety (jako v předchozím kroku), abyste měli přístup do nabídky účtu. Za tím musíte kliknout na název svého blogu v levém horním rohu z plochy, přejeďte po ní prstem doleva a vyberte možnosti. Zde najdete „Odstranit“ nebo „Opustit“.
- Z aplikace pro Android (k dispozici v obchodě Google Play) budete muset stisknout ikonu lidské siluety (přesně stejnou jako v předchozím kroku), abyste měli přístup do nabídky účtu. Poté budete muset kliknout na název svého blogu v levém horním rohu obrazovky a poté na ikonu typického ozubeného kola v nastavení systému Android. Nakonec musíte vybrat možnosti „Smazat tento Tumblr“ nebo „Opustit skupinu“.
Měli byste vědět, že pokud jste jediným členem skupiny nebo sekundárního blogu, Tumblr bude smazán, když zvolíte možnost „Smazat blog“. Poté, stejně jako v tutoriálu o smazání účtu Tumblr, bude URL adresa volná pro kohokoli jiného, kdo bude chtít používat vaše jméno. Pokud je však alespoň jedna další osoba stále členem blogu, nebudete moci Tumblr zatím smazat. Výběrem možnosti „Opustit blog“ budete z něj odebráni. A konečně, pokud jste měli k blogu výhradní administrátorská oprávnění, budou tato oprávnění automaticky převedena na jiného člena, aby se předešlo problémům se správou blogu.
Všechny tyto informace jsou převzaty z oficiálních webových stránek Tumblr, které můžete v případě potřeby navštívit pro více informací. Doufáme, že jste se naučili, jak smazat svůj účet Tumblr v několika krocích. Dejte nám vědět v komentářích, co si o tomto článku myslíte.
Co je Tumblr?

Tumblr je poněkud hybridní platforma, kde najdete něco jako kombinaci Facebooku, WordPressu a Pinterestu v jedné sociální síti. Říkáme to proto, že v podstatě má funkce blogu, jako je WordPress, základní funkce Facebooku a veškerý obsah si prohlížíte stejným způsobem jako na sociální síti Pinterest.
Kromě toho bychom mohli také říci, že Tumblr je něco jako platforma nebo místo, které obsahuje malé sociální blogy, kde kromě psaní o svém každodenním životě můžete publikovat a sdílet vše, co chcete, velmi jednoduchým způsobem, a proto jeho úspěch tolik vzrostl a počet jeho uživatelů se znásobil a stále to dělají denně (spolu s Pinterestem je to současná nejrychleji rostoucí sociální síť).
Velký potenciál Tumblr spočívá v propojování a šíření obsahu v rámci komunity sociální sítě. Pomáhá uživatelům najít a především se spojit s obsahem, který odpovídá jejich vkusu a zájmům. Zároveň pomáhá ostatním uživatelům vytvářet si vlastní obsah na základě vašeho. Právě tyto vlastnosti z něj činí tak oblíbenou sociální síť mezi mileniály.
Tumblr konkuruje dalším sociálním sítím, jako jsou Facebook a Twitter. Konkuruje jim přímo, protože, jak jsme zmínili, jeho funkce jsou si velmi podobné; v jistém smyslu Tumblr vzal ty nejlepší vlastnosti obou sítí a zkombinoval je. Na Tumblru můžete komunikovat s ostatními uživateli a sdílet obsah prostřednictvím textu, obrázků, videí, citátů, odkazů, zvukových souborů a chatovacích konverzací, stejně jako na jakékoli jiné sociální síti, kterou znáte.
Jak používat Tumblr

Chcete-li používat Tumblr, jednoduše se zaregistrujte na oficiálních webových stránkách Tumblr a vyberte si uživatelské jméno. Poté můžete začít upravovat svůj profil přidáním titulku, vyplněním údajů o profilu, výběrem šablony webového designu, výběrem formátů obrázků a vším ostatním, co souvisí s vizuálními aspekty vašeho profilu, kde se můžete spojit s mnoha lidmi z celého světa.
Poté, co toto vše uděláte, budete muset nadále sledovat blogy, které se vám nejvíce líbí. Od té doby se všechny jejich příspěvky budou zobrazovat na vaší ploše nebo v rozhraní pokaždé, když se přihlásíte do sociální sítě, takže všechny informace, které vás zajímají, budou snadno dostupné a viditelné , abyste o nic nepřišli. Pokud uvidíte něco, co se vám opravdu líbí nebo si myslíte, že by mohlo být zajímavé, neváhejte to znovu sdílet . K těmto příspěvkům můžete také přidat spoustu komentářů a dát jim svůj osobní nádech, protože, jak jsme již zmínili, ostatní uživatelé sociální sítě udělají totéž s příspěvky, které nahrajete a které se jim líbí. Je to docela kreativní a kolaborativní sociální síť.
Dále byste měli vědět, že Tumblr vám umožňuje vkládat do každého vašeho příspěvku tagy , na jiných platformách sociálních médií známé také jako hashtagy. Díky tomu je lidé, kteří hledají obsah označený vaším klíčovým slovem, snáze najdou.